Et inspirationsunivers for landets efterskoler, som du kan være med til at bygge. Indsend de bedste opskrifter fra din efterskole og deltag i vores konkurrencer om lækre præmier.

Sæt den gode smag på skemaet

Det skal være sjovt at stå i køkkenet på de danske efterskoler – både som personale og som elev. Derfor har vi skabt et inspirationsunivers fyldt med spændende løsninger og idéer, der kan sætte gang i kreativiteten i køkkenerne. Her kan du og dit køkkenhold både bidrage med gode opskrifter fra jeres egen efterskole, og I kan søge inspiration til at skabe en varieret kost med nye og måske lidt anderledes retter – naturligvis med øje for køkkenkalkulationerne. Samtidig kan I gå på opdagelse blandt nøje udvalgte retter og spændende produkter fra leverandørerne bag kampagnen.

Den populære efterskolemenu

Gå på opdagelse i opskrifterne nedenfor, hvor vi har håndplukket retter, der er venlige for køkkenalukationerne i efterskolens køkken.

  • Varme retter
  • Lune retter
  • Morgenmad
  • Forfriskninger
  • Kolde retter
  • Desserter
  • Bagværk

TEMAER

Vi har samlet en masse spændende inspiration til dig, som gerne vil sætte ekstra gang i kreativiteten i dit efterskolekøkken. Her kan du frit dykke ned i de forskellige temaer og få nye idéer til sammensætningen af din menu.

HVAD ER JERES EFTERSKOLES LIVRET?

Har I en særlig livret på jeres efterskole? Nu kan du og dit køkkenhold være med til at inspirere køkkenhold på andre efterskoler ved at dele nogle af de retter, som hitter hos jer. Samtidig kan I deltage i en lang række konkurrencer om skønne præmier til netop jeres efterskole. For at deltage i en konkurrence skal du og køkkenholdet indsende gode opskrifter fra jeres egen efterskole. Vi sørger for at dele dem her på siden og på Facebook, hvor I meget gerne må give dem et like og en god anmeldelse, der fortæller, hvorfor netop disse retter hitter hos jer. På den måde er I med til at få kreativiteten til at spire i efterskolekøkkenerne landet over – og jeres efterskole bliver endnu mere synlig.

  • Upload jeres gode opskrifter og deltag i konkurrencer om skønne præmier.
  • Del og anmeld jeres opskrifter på Facebook og skab synlighed omkring jeres efterskole.
  • Se hvornår de enkelte konkurrencer kører direkte på konkurrencerne nedenfor.

KONKURRENCERNE

UDLØBER 28/2/2022

Plantebaseret kost

De unge går forrest i en mere plantebaseret kost. Skal du være med? Indsend jeres efterskoles bedste plantebaserede opskrift, og vind blandet planteprotein fra The Vegetarian Butcher og Naturli’ til en hel uges hovedmåltider til hele skolen!

Indsend opskrift og deltag
UDLØBER 28/2/2022

Brugt til sidste krumme

Send os din bedste stop-madspild opskrift eller et godt gammeldags køkkenfif om hvor du genbruger dine rester af franskbrød, rugbrød eller anden brødtype i dit efterskolekøkken. Vind en gavekurv med alle efterskolernes brød-og kagefavoritter til en værdi af 5000 kr.

Indsend opskrift og deltag
UDLØBER 28/2/2022

Bag brødet selv – og smag forskellen

Indsend jeres bedste opskrifter på jeres yndlingsbagværk. Deltag i Valsemøllens konkurrence og vind et bagekursus eksklusivt for dig og dit køkkenhold, samt en goodiebag med Valsemøllen produkter.

Indsend opskrift og deltag
UDLØBER 28/2/2022

Fisk og skaldyr

Indsend jeres bedste serveringsforslag med fisk eller skaldyr og deltag i konkurrencen om inspirationsdag m. vareprøver og efterfølgende råvarer til en værdi af 5.000 kr.

Indsend opskrift og deltag
UDLØBER 28/2/2022

Gris & kartofler

Spændende smagsoplevelser med gode klassikere - hvad er livretten med gris og kartofler hos jer? Vind en grillfest for efterskolens elever og personale med alt, hvad der hører sig til.

Indsend opskrift og deltag
UDLØBER 28/2/2022

Fyldte Rødspætter

Indsend serveringsforslag med Royal Greenlands 70g Fyldte Rødspætter og deltage i konkurrencen om råvarer til en værdi af 2500 kr.

Indsend opskrift og deltag
UDLØBER 28/2/2022

Chick Free serveringer

Det er nu I skal vise os hvor kreative I kan være med vores lækre Chick free. Indsend jeres bud på den bedste opskrift, og vind 10 fede sækkestole 1 bluetoothhøjtaler og 2 kasser med snacks fra KiMs til jeres Efterskole fra Orkla

Indsend opskrift og deltag
UDLØBER 28/2/2022

Smørrebrødshack

Det danske smørrebrød har været under forvandling og handler i dag om meget mere end rugbrød med skiveskåret pålæg og topping. Vind en grillfest for efterskolens elever og personale med alt, hvad der hører sig til.

Indsend opskrift og deltag

Veganuary

Start året ud med en kødfri måned og hop med på ”Veganuary”-fænomenet! Indsend jeres bedste opskrift med The Vegetarian Butcher og vind planteprotein, så I sammen kan fortsætte de gode vaner med mindre kød på menuen.

Deltag fra 03/01/2022

Inspiration til en smagfuld hverdag

Gå på opdagelse blandt de inspirerende artikler nedenfor, som vi har håndplukket til dig og dit køkkenhold.

15.09.2021

Det klimavenlige valg

Her får du inspiration til, hvordan du igennem kosten kan gøre en forskel for klimaet.

15.09.2021

Når kødelskeren skal være klimavenlig

Kødfri serveringer - hvad gør man, hvis eleverne ikke ønsker at erstatte hakkebøffen med grøntsager?

07.09.2021

Sådan planlægger du friskbagt brød

Få gode idéer til friskbagt brød samt tips til præbagning og hvordan du undgår madspild.

13.09.2021

Superfoods fra havet

Selvfølgelig ved du, at fisk og skaldyr er sundt. Men ved du hvorfor? Læs mere her.

27.02.2020

Optimal tilberedning af fisk

Læs med her og lad os hjælpe dig med at tilberede din fisk!

07.09.2021

Her bager vi brødet selv

Med planlægning og gode grundopskrifter kommer man langt. Få inspiration til at bage brødet selv.

15.09.2021

5 fordele ved plantebaseret kost

Vi giver dig her de 5 største fordele ved at spise mere plantebaseret.

15.09.2021

Mød The Vegetarian Butcher

Kan én kødfri dag om ugen gøre en forskel? Få svaret fra verdens første vegetariske slagter her.

13.09.2021

Hvorfor vælge frossen fisk?

Frossen fisk er frisk fisk. Læs her om de mange fordele ved at anvende frossen fisk i køkkenet.

Smagfulde løsninger til efterskolerne

inspirér. anmeld. opdag.

udlev din indre madanmelder

Har din efterskole indsendt en opskrift? Husk at give en madanmeldelse i kommentarsporet, når opskriften vises på Facebook. På Facebook deler vi alle jeres gode opskrifter, så her kan I både få inspiration fra andre efterskoler og dele ud af jeres egne bedste tilberedningsfif. Sammen gør vi jeres efterskolemenu endnu sjovere.

Giv en anmeldelse

SVAR PÅ DE MEST GÆNGSE SPØRGSMÅL

For at hjælpe dig og din efterskole godt på vej med konkurrencerne i kampagnen for Efterskolens Livret har vi her samlet en række af de oftest stillede spørgsmål.

Hvor mange konkurrencer må man deltage i?
Du og dit køkkenhold kan deltage i alle de konkurrencer, I har lyst til. Så har I opskrifter, der passer til flere af konkurrencerne, så tøv ikke med at sende dem ind.
Hvorfor laver man en kampagne for Efterskolens Livret?
Kampagnen Efterskolens Livret er søsat for at styrke kreativiteten i de danske efterskolekøkkener. Den har til formål at give inspiration – både fra leverandørerne bag kampagnen og fra efterskolerne selv, som igennem konkurrencer bidrager med deres bedste opskrifter. Det skal nemlig være sjovt at være på køkkenholdet, og det skal kampagnen bidrage til.
Hvad hvis jeg har flere opskrifter til samme konkurrence?
Du og dit køkkenhold kan indsende alle de opskrifter, I har til hver konkurrence. Det er både med til at skabe inspiration for andre efterskolekøkkener, og samtidig højner det jeres vinderchancer i konkurrencerne.
Hvem kan deltage i konkurrencerne?
Kampagnen er for landets efterskoler, og du kan deltage i konkurrencerne, hvis du er ansat i køkkenet på en efterskole – og gerne sammen med eleverne på dit køkkenhold.
Hvordan deltager man i konkurrencerne?
Du og dine elever på køkkenholdet deltager i konkurrencerne ved at indsende en eller flere opskrifter, hvor I anvender de produkter, som skal indgå som ingredienser i den enkelte konkurrence. I kan se mere om, hvordan I deltager på den enkelte konkurrence.

Når konkurrencerne er slut, vil en jury af forskellige fagpersoner fra leverandørerne bag den enkelte konkurrence kåre en vinder. En spændende løsning, likes og delinger på Facebook, gode anmeldelser, et fedt billede eller en sjov video – alt kan indgå i juryens vurdering. Vinderen kontaktes direkte og offentliggøres her på hjemmesiden.
Hvor lang tid kører kampagnen?
Efterskolens Livret er en kampagne målrettet landets efterskolekøkkener, og den kører fra midten af september 2021 til og med februar 2022.
Hvem står bag kampagnen?
Bag Efterskolens Livret står brancheforeningen MLDK Mærkevareleverandørerne og en lang række leverandører til foodservicemarkedet. Kampagnen er landsdækkende og finder sted her madværkstedet.dk samt Facebook, hvor de indsendte opskrifter fra efterskolerne bliver liket, kommenteret og delt til inspiration for andre efterskolekøkkener.
Hvad kan man vinde?
Det er forskelligt fra konkurrence til konkurrence, hvad du kan vinde, og du kan se mere om præmierne ved at klikke ind på den enkelte konkurrence.

Bliv opdateret helt automatisk

Vi inspirerer løbende i vores nyhedsbrev med alt fagligt relevant fra foodservice-branchen. Få blandt andet nyheder fra alle de levedandører du kender, produktlanceringer, spændende opskrifter, artikler, nyt om events og meget mere. Tilmeld dig nedenfor, og bliv opdateret i jeres køkken.


Tak for din tilmelding

Tak for din tilmelding til vores nyhedsbrev. Vi sender dig fremadrettet spændende inspiration fra foodservice branchen, direkte til din indbakke